LEARN DIFFERENTLY, THROUGH PROJECTS / PROJELERLE FARKLI ŞEKİLDE ÖĞRENİN

Öğrenmek, keşfetmek, başkalarıyla birlikte yaşamak, oyunla öğrenmek, uygulamalarla öğrenmek, şarkıyla öğrenmek, sanatla öğrenmek veya bunların hepsini birleştirerek öğrenmek, projelerle öğrenmek demektir. Farklı öğretme sanatı ve öğretme yöntemlerini geliştirmek, bunu rahat, etkili ve hepsinden önemlisi farklı bir şekilde yapmak çocuklarda merak duygusu oluşturmak için en önemli etkenlerdendir. ESEP (EUROPEN SCHOOL EDUCATION PLATFORM- AVRUPA OKUL EĞİTİM PLATFORMU) de  kuruculuğunu Romanya ve Türkiye'nin yapmış olduğu  7 Farklı ülke (Romanya, Türkiye, Ukrayna, Yunanistan, Moldova, Bulgaristan, Azerbaycan)  ve 35 ortaklı LEARN DIFFERENTLY, THROUGH PROJECTS / PROJELERLE FARKLI ŞEKİLDE ÖĞRENİN  projesine okulumuz 5 Yaş B şubesi öğretmeni Rabia A.ÇİLBİRCİ dahil olmuştur. Projede diğer ülkelerden öğretmenlerle projeler aracılığıyla farklı şekilde öğretmeyi öğrenmek, öğretim yöntemlerini paylaşmak, çocukların farklı şekilde öğrenmelerini deneyimlemek ve ülkeler arası kültür alışverişine katkıda bulunmak, kültürlere saygı değerini çocuklara aşılmak hedeflenmiştir.